В Україні дозволили посилювати карантин на рівні громад

Читать на русском
Місцеві комісії зможуть запровадити додаткові обмеження у помаранчевій зоні карантину на рівні громад.
фото Думська

Місцеві комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зможуть запровадити додаткові обмеження у «помаранчевій» зоні карантину на рівні громад.

таке рішення ухвалив Кабміну на позачерговому засіданні 22 березня. Відповідна постанова оприлюднена на Урядовому порталі.

В Україні оновили зони карантину: які області в «червоній»В Україні розширили червону зону карантину додавши Львівську обл. Тепер в ній Київ та вісім регіонів.

Згідно з документом, підстави для запровадження додаткових карантинних обмежень на рівні громад є такими:

  • кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом останніх 7 днів на території окремої територіальної громади перевищує 70;

  • кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом останніх 7 днів перевищує кількість випадків за аналогічний період на 50% і більше.

Нагадаємо, Кабмін передав місцевій владі повноваження щодо організації роботи транспорту у «червоних» зонах, а також заборонив планові госпіталізації у «червоній» зоні.

Сьогодні стало відомо, що уряд посилив правила в'їзду до України. Рішення також було прийнято вчора під час позачергового засідання. Тепер для всіх приїжджих обов'язковим буде наявність негативного ПЛР-тесту на коронавірус. Він повинен бути зроблений не пізніше, ніж за 72 години.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: