Зеленський закликав місцеву владу виплачувати бізнесу і людям компенсації за локдаун

Читать на русском
Зеленський нагадав, що під час січневого локдауну держава реалізовувала широкий комплекс підтримки населення і бізнесу.
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав місцеву владу в українських областях до розробки комплексу невідкладних заходів з підтримки громадян і бізнесу в умовах жорсткого карантину.

Про це йдеться у відеозверненні Зеленського у Facebook.

«Сьогодні в деяких регіонах, згідно зі своїми повноваженнями, місцева влада рішенням комісії з ТЕБ і НС вводять посилений карантин. Водночас на моє переконання, всі ці заходи не можуть вводитися ними тільки у форматі - заборона є, підтримки немає. Або, якщо завгодно, за принципом «грошей немає, але ви тримаєтеся», - підкреслив Зеленський.

Зеленський нагадав, що під час січневого локдауну держава реалізовувала широкий комплекс підтримки населення і бізнесу.

Якщо завтра локдаун: робота над помилками з досвідом в один рікЯкі висновки може зробити держава напередодні нових локдаунів зважаючи на досвід життя з коронавірусом в один рік – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Це пряма фінансова допомога людям і бізнесу, допомога на дітей, компенсація по частковому безробіттю, податкові канікули та низка інших стимулів... Логічно, що про різні форми підтримки, вводячи локдаун на місцях, повинні подумати та представники місцевої влади, і разом з посиленням карантину розробити комплекс заходів з підтримки категорій громадян і бізнесу, саме свого регіону, які постраждають через обмеження так званої «червоної зони». Я чекаю від місцевої влади відповідних пропозицій, щоб вже наступного тижня розглянути та затвердити їх на Конгресі місцевих і регіональних влад при Президентові України», - зазначив Зеленський.

На завершення президент пообіцяв подвоїти суми, які місцеві бюджети визначать як карантинні компенсації.

«Додатково до запропонованих коштом місцевих бюджетів розмірів допомоги громадянам і бізнесу, які постраждали через локдауну, центральна влада додасть 100%, збільшивши таким чином суми підтримки людей і бізнесу вдвічі», - запевнив він.

Як відомо, в Києві з 20 березня запровадили тритижневий локдаун. Раніше ми публікували список карантинних обмежень.

Напередодні в Україні розширили «помаранчеву» зону карантину. При цьому в МОЗ повідомляли, що Київ знаходиться на межі потрапляння в «червону» зону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: