Озвучено розмір карантинних компенсацій для підприємців – вже не 8 тисяч

Читать на русском
Розробка компенсації та визначення її розміру ляже на плечі місцевої влади. А до сум, які озвучить місцева влада, Київ додасть ще 100%.
Тимофій Миловановkmu.gov.ua

Карантинні компенсації підприємцям через локдаун, які знову можуть почати виплачувати, складуть не вісім тисяч гривень, як минулого разу. Компенсацію будуть розраховувати, виходячи із середньої зарплати в регіоні, виплати знову будуть проводитися через «Дію». Фінансування програми візьме на себе і місцева і центральна влада.

Про це розповів радник керівника офісу президента Андрія Єрмака та ексміністр економіки Тимофій Милованов в ефірі «Україна 24».

«Там не 8 тисяч, а середня зарплата. Повинно бути в межах середньої зарплати в регіоні, тому що допомога повинна бути адаптована до середньої зарплати, рівня цін містам. Хтось може навіть отримати більше, ніж у Києві, таке теж можливо», - розповів він.

Програма працюватиме наступним чином: розробка компенсації та визначення її розміру ляже на плечі місцевої влади. А до сум, які озвучить місцева влада, Київ додасть ще 100%.

«Таким чином намагаємося всі разом допомогти, місцева і центральна влада навпіл, 100% + 100%. Це і Відповідь, де взяти гроші: разом, я думаю, буде легше знайти кошти, ніж політично вибирати одну сторону, яка повинна підтримати всіх», - пояснив Милованов.

Якщо завтра локдаун: робота над помилками з досвідом в один рікЯкі висновки може зробити держава напередодні нових локдаунів зважаючи на досвід життя з коронавірусом в один рік – аналізував політолог Олександр Радчук.

Що стосується областей, в яких складна фінансова ситуація, Милованов порекомендував їм звертатися до центральної влади - саме вона повинна буде вирішувати, що робити в такій ситуації.

«Має бути звернення, вибачте, у нас не виходить, немає грошей. Тоді центральна влада зможе допомогти. Якщо ви пам'ятаєте, коли видавалися ці 8000 гривень, це робилося ще до локдауну. Механізм видачі через «Дію» і Пенсійний фонд працює. Одна з вимог програми, до речі, щоб виплати були через «Дію», це дозволяє домогтися прозорості, швидкості та виключити зловживання», - вказав він.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав місцеву владу в українських областях до розробки комплексу невідкладних заходів з підтримки громадян і бізнесу в умовах жорсткого карантину.

Нагадаємо, 4 грудня 2020 року Верховна рада прийняла пакет проєктів ​законів президента Володимира Зеленського про підтримку бізнесу на період карантину. Він передбачав одноразову матеріальну допомогу від держави для підприємців та найманих працівників у розмірі 8 тисяч гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: