У Миколаєві запроваджують жорсткий карантин

Читать на русском
Поки обмеження запроваджують лише у Миколаєві, але в разі погіршення ситуації в області будуть прийняті відповідні рішення.
dialog.ua

Поки обмеження запроваджують лише у Миколаєві, але в разі погіршення ситуації в області будуть прийняті відповідні рішення.

Про це у Facebook повідомив голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім.

«Все дуже погано, ми впевнено йдемо до «червоної зони». По одному із показників місто вже там – це заповненість кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 впродовж останніх семи днів на 100 тисяч населення – 101,15 (при допустимому не більше ніж 60 на 100 тис. населення)», – йдеться в повідомленні.

Рішення про введення жорсткого карантину прийняли сьогодні, 21 березня, на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації.

Карантинні обмеження набирають чинності з 24 березня та будуть діяти до 4 квітня.

Зокрема, буде заборонено: роботу закладів культури, торговельно-розважальних центрів, проведення релігійних богослужінь (якщо не забезпечена площа приміщення не менше 10 м2 на 1 особу).

Заклади громадського харчування працюватимуть виключно на виніс, а перукарні, салони краси – за попереднім записом. Дитячі садочки працюватимуть, а от школярі після канікул повернуться до дистанційного навчання.

Усі підприємства та організації бюджетної сфери переходять на дистанційну роботу. Приватний бізнес також повинен максимально перейти на дистанційну форму роботи.

«Громадський транспорт працюватиме в звичному режимі. З дотриманням суворих норм перевезення пасажирів та маскового режиму. Із заповненістю місць для сидіння на 50%. Щодо ринків, то вони працюватимуть ще тиждень – до 29 березня. Проте будуть проводитись постійні рейди із залученням фахівців Держпродспоживслужби та Національної поліції України. І у разі недотримання карантинних вимог - їх також закриють» – зауважив Кім.

Нагадаємо, у Київській області почався локдаун

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: