Поліція вимагає домашнього арешту для затриманого під час погрому на Банковій активіста

Читать на русском
Зараз активіст перебуває в СІЗО. Поліція вручила йому підозру в хуліганстві із застосуванням зброї.
Влад Стафійчук (Сорд)Суспільне UA

Поліція просить для активіста Влада Стафійчука (Влада Сорда), затриманого під час акції протесту на підтримку засудженого на сім років Сергія Стерненка, цілодобовий домашній арешт.

Про це 22 березня повідомили «Ґрати» з посиланням на адвоката затриманого активіста - Дмитра Мазурка.

Мазурок заявив, що запобіжний захід Стафійчуку обиратимуть у Печерському районному суді 23 березня. Зараз активіст перебуває в СІЗО. Поліція вручила йому підозру в хуліганстві із застосуванням зброї, що загрожує затриманому позбавленням волі строком до семи років. При цьому Мазурок зазначає, що зброї при Стафійчуку не було, а в підозрі може йти мова про складаний ніж, який був у рюкзаку активіста і який знайшли при обшуку.

Політолог відмив нацистську свастику з будівлі ОПУУ Києві політолог стер нацистську свастику з Офісу президента. Комунальники поки що не приступили до прибирання будівлі.

«Владислав нікому тілесних ушкоджень не завдавав. Ніякої спроби не було», - заявив адвокат.

Нагадаємо, 20 березня в Києві під Офісом президента пройшла акція на підтримку засудженого до 7 років Сергія Стерненка. Активісти палили фаєри, а також підпалили табличку офісу президента. Крім того, в будівлі ОПУ розбили шибки та розмалювали написами стіни.

У МВС повідомили, що затримали найбільш агресивного учасника акції. Чоловікові закидають статтю за хуліганство.

Пізніше активісту Владу Сорду, якого затримали 20 березня під час акції на Банковій під офісом президента України, повідомили про підозру в «хуліганстві з використанням зброї».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: