Польща не стане відмовлятися від застосування вакцини AstraZeneca

Читать на русском
Польща призупинить вакцинацію тільки в тому випадку, якщо Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) прийме таке рішення
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Польщі не фіксується значних побічних ефектів при застосуванні вакцини AstraZeneca, тому країна не буде відмовлятися від використання препарату під час вакцинації проти COVID-19.

Про це повідомили 15 березня голова МОЗ Польщі Анджей Недзельський і заступник міністра Вальдемар Фарба, повідомляє «Укрінформ».

«У деяких країнах вказувалося на появу побічних наслідків тромбоемболії після застосування цієї вакцини. У Польщі не зафіксовано таких випадків», - повідомив він.

Чиновник зазначив, що Польща призупинить вакцинацію тільки в тому випадку, якщо Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) прийме таке рішення. Але оскільки такого рішення немає, Польща продовжить вакцинацію препаратом AstraZeneca.

Голова МОЗ Польщі Недзельський додав, що з 583 тис.вакцинацій препаратом AstraZeneca в Польщі побічні ефекти зафіксовані тільки в 4% випадків. Таким чином, користь від вакцинації препаратом AstraZeneca для безпеки польського суспільства значно перевищує всі можливі ризики.

У яких країнах призупинили вакцинацію препаратом AstraZenecaПрепаратом AstraZeneca припинили вакцинувати населення деякі країни. Усе через появу серйозних побічних ефектів.

Нагадаємо, що ряд держав Європи та Азії вже відклав вакцинацію від коронавірусу із застосуванням вакцини AstraZeneca - це Таїланд, Данія, Норвегія, Ісландія та Австрія. Причиною цього стали повідомлення про нібито утворення тромбів після використання даної вакцини, а також смерті людей, які були щеплені цією вакциною.

14 березня від застосування вакцини AstraZeneca відмовилися Ірландія і Нідерланди, 15 березня - Німеччина, Італія і Франція.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: