Ще три країни ЄС зупиняють використання вакцини AstraZeneca

Читать на русском
У понеділок, 15 березня, ще три країни Євросоюзу призупинили використання вакцини AstraZeneca.

У понеділок, 15 березня, ще три країни Євросоюзу призупинили використання вакцини AstraZeneca.

Тимчасово відмовилася від використання препарату Німеччина, а в Італії вилучили партію цієї вакцини після смерті одного з вакцинованих, а пізніше заявили про призупинення використання препарату. Також у Франції президент країни Емманюель Макрон заявив про тимчасове припинення використання вакцини AstraZeneca, пише Reuters.

Так, в МОЗ Німеччини в понеділок, 15 березня, повідомили, що в якості запобіжного заходу призупинили застосування вакцини проти коронавірусу від AstraZeneca.

«Уряд ФРН тим самим виконує рекомендацію Інституту імені Пауля Ерліха (медичний регулятор ФРН)», - зазначили у відомстві.

У яких країнах призупинили вакцинацію препаратом AstraZenecaПрепаратом AstraZeneca припинили вакцинувати населення деякі країни. Усе через появу серйозних побічних ефектів.

Регулятор ФРН вказав на необхідність проведення нових досліджень щодо можливих побічних ефектів у зв'язку із застосуванням препарату.

А напередодні в Італії регіональний уряд П'ємонту призупинив використання партії після того, як Сандро Тогнатті, 57-річний учитель музики, захворів і помер за обставин, які й досі не з'ясовані, повідомляє Reuters.

Прокурори північноіталійського регіону П'ємонт заявили, що вилучили партію з 393 600 доз вакцини AstraZeneca COVID-19 після смерті чоловіка через кілька годин після того, як він отримав щеплення.

Пізніше медичний регулятор Італії заявив про припинення використання вакцини.

Про аналогічне рішення в понеділок заявив президент Франції Емманюель Макрон.

Раніше використання вакцини компанії AstraZeneca відмовилися Ірландія і Нідерланди.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: