Україна готова реагувати на російські військові провокації – Міноборони

Читать на русском
Україна прекрасно знає про концентрацію російських військ в окупованому Криму, і про розміри військових сил на континентальній частині РФ в тому обсязі, в якому вони можуть загрожувати Україні
Міністерство оборони УкраїниВідкрите джерело

Україна повністю готова до негайного запобігання будь-яких військових провокацій Російської Федерації проти українського суверенітету і територіальної цілісності.

Про це заявив заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко 15 березня під час віртуальної дискусії під егідою Брюссельського Центру європейської політики (ЕРС), яка була присвячена сьомій річниці з дня незаконної окупації Росією Криму, повідомляє «Укрінформ».

«Україна готова запобігти будь-яким подальшим загрозам для нашої територіальної цілісності та суверенітету. Ми всі розуміємо, який бойовий потенціал має Росія і які військові сили вона вже зосередила на окупованому півострові. Але водночас ми робимо все, що можемо, шляхом військових заходів і з використанням національних ресурсів, щоб запобігти будь-якому прояву подальшої агресії з південного напрямку в бік України. Ми здійснимо всі адекватні заходи для того, щоб захистити український народ і українську землю», - зазначив Петренко.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

За словами заступника міністра, Україна прекрасно знає про концентрацію російських військ в окупованому Криму, і про розміри військових сил на континентальній частині РФ в тому обсязі, в якому вони можуть загрожувати Україні.

Нагадаємо, раніше командувач Військово-Морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа заявляв, що з моменту окупації Кримського півострова Росією остання серйозно наростила на ньому кількість військовослужбовців, а також військової техніки та озброєння.

Раніше про те ж заявляв глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук - Росія зробила з Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей великий військовий форпост.

Раніше українські правозахисники повідомили, що проросійські бойовики на Донбасі ведуть активну підготовку до бойових дій проти української армії - зміцнюють позиції, вербують найманців, готують запаси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: