Росія зробила з Криму військову базу – командувач ВМСУ

Читать на русском
З моменту окупації Криму пройшло вже сім років, за цей час Росія набила півострів військами, технікою і ракетами
Олексій Неїжпапа24 канал

З моменту окупації Кримського півострова Росією остання серйозно наростила на ньому кількість військовослужбовців, а також військової техніки та озброєння.

Про це розповів командувач Військово-Морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа в інтерв'ю «Укрінформу».

Так, за сім років окупації РФ наростила бойовий склад надводних кораблів і підводних човнів Чорноморського флоту на 45% - до 58 одиниць, у тому числі 13 носіїв крилатих ракет морського базування «Калібр» з сумарним ракетним залпом у 80 одиниць.

«Я хотів би ще відзначити зростання числа комплексних навчань російських військових. Навчання проводяться як наступаючого, так і оборонного характеру. Зростання кількості проведених заходів бойової підготовки, у порівнянні з попередніми роками, є суттєвим і проводиться з відпрацюванням дій у складі розвідувально-ударних / розвідувально-вогневих контурів», - додав він.

Окрім цього, Росія наростила в 3,5 рази кількість бойових літаків, вертольотів - в 9 разів, бойових броньованих машин - в 6 разів, ракетних систем залпового вогню - в 6,5 разів. Кількість танків досягла 40 одиниць, розгорнута система протиповітряної, протиракетної та протикорабельної оборони. Загальна кількість військовослужбовців зросла в 3 рази та перевищила 40 тис.осіб.

Раніше про те ж заявляв глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук - Росія зробила з Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей великий військовий форпост.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: