Війна на Донбасі: у Чехії засудили найманця бойовиків

Читать на русском
45-річного громадянина Чехії засудили до 15 років позбавлення волі за участь у війні на Сході Україні на стороні проросійських бойовиків.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

45-річного громадянина Чехії засудили до 15 років позбавлення волі за участь у війні на Сході Україні на стороні проросійських бойовиків.

Про це заявив представник чеського Національного центру з боротьби з організованою злочинністю Ярослав Ібегей, повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс.

Дипломат зазначив, що вирок був винесений у жовтні, а на днях набув законної чинності.

Він також зауважив, що вирок був винесений заочно, оскільки засуджений Олдржих Грунд досі перебуває на тимчасово окупованій території України, де воює з 2014 року.

Згідно зі звинуваченням, він вчинив низку важких злочинів, беручи активну участь у бойових діях проти українських військових у Карлівці, Слов'янську, Сніжному, Шахтарську, Іловайську та інших, спочатку як командир бойової машини, а пізніше командир роти танкового полку.

«Станом на сьогодні це наразі найвище покарання, яке було визначене чеськими судами для тих, хто воював на Донбасі», - зауважив посол.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що сепаратиста, який воював на Донбасі, засудили в Німеччині.

Також ми писали, що Служба інформації і безпеки Молдови виявила 56 молдавських громадян, які воювали на Донбасі в лавах сепаратистів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: