Бойовики на Донбасі готуються до бойових дій проти ЗСУ – правозахисники

Читать на русском
Бойовики посилили військову підготовку, отримують з РФ найманців, припаси та військову техніку для бойових дій
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Проросійські бойовики на Донбасі ведуть активну підготовку до бойових дій проти української армії - зміцнюють позиції, вербують найманців, готують запаси.

Про це повідомили представники Східної правозахисної групи за підсумками двотижневого дослідження ситуації в ОРДЛО.

Так, через контрольовані окупантами КПП «Довжанський» і «Малинівка» у вечірній та нічний час масово йдуть колони з дизельним паливом, а через КПП «Ізварине» протягом лютого 2021 року переганялися колони з військовою технікою.

У Донецьку на ринку були помічені російські найманці, які закуповують провізію - їх можна відрізнити за акцентом, відсутністю знаків розрізнення на формі та загальному стану спорядження.

Як гинули найвідоміші ватажки «ДНР» та «ЛНР»Загадкова смерть безлічі лідерів терористів з 2015 по 2018 роки викликає масу питань, відповісти на які складно, але можна - якщо знати, де шукати відповіді

На полігонах бойовиків ведеться військова підготовка, заняття з новобранцями проходять щодня. З командирами банд «народної міліції ЛНР» проводяться заняття з взаємодії підрозділів в умовах бойових дій. Одночасно стало відомо, що так званий «Союз добровольців Донбасу» в Росії масово вербує бажаючих повоювати в Україні за гроші.

За маршрутом Алчевськ-Стаханов-Первомайськ були доставлені лісоматеріали для зміцнення позицій на ділянці лінії фронту.

Раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявляв, що зниження рівня ескалації на лінії розмежування між Україною та ОРДЛО безпосередньо залежить від того, наскільки будуть посилені санкції США і Європейського Союзу проти Росії.

Нагадаємо, раніше в штабі ООС, а також в ТКГ називали можливу причину погіршення ситуації на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: