У Раді готуються до створення ТСК щодо «плівок Медведчука» та «вагнерівців» – Арахамія

Читать на русском
Арахамія заявив, що СН запропонувала створити ТСК всім представленим в Раді політсилам і від більшої частини з них вже отримано позитивну відповідь
Давид АрахаміяСлуга народу

У Верховній Раді України готуються створювати тимчасову слідчу комісію щодо так званих «плівок Медведчука-Суркова» та «Вагнергейту».

Про це заявив глава фракції та політради «Слуги народу» Давид Арахамія на брифінгу після з'їзду партії 13 березня.

«Ми створюємо ТСК. Вона не про «вагнерівців», але ситуація з «вагнерівцями» входить і повинна бути розглянута в першу чергу в цій ТСК. Вона ширша. Чому вона ширша? Тому що нещодавно також були оприлюднені плівки Суркова-Медведчука, які викликали великий резонанс у суспільстві. Тому два перших епізоди, які повинні розслідуватися на цій ТСК - це ситуація з «вагнерівцями» і ситуація з цими плівками», - розповів він.

«Вагнергейт» та українська влада: хронологія скандалуХронологія скандалу зі зривом спецоперації із затримання бойовиків Вагнера – на інфографіці.

Арахамія зазначив, що представники Партії відправили відповідні листи з пропозицією про створення ТСК всім представленим у Раді політсилам. Відповіді поки що отримані від ОПЗЖ, депутатських груп «Довіра», «За майбутнє»; «Голос» та «ЄС» на листи не відповіли.

«У понеділок це буде розглядатися на регламентному комітеті. Якщо буде позитивна відповідь (я думаю, що вона буде), то ця ТСК буде винесена на голосування у Верховну Раду», - резюмував Арахамія.

Нагадаємо, 25 лютого в ЗМІ з'явилися повідомлення про аудіозапис 2014 року, на якому нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук і колишній помічник президента РФ Владислав Сурков обговорювали постачання електроенергії в Крим і обмін полоненими на Донбасі. Крім того, також була порушена тема обміну полоненими на Донбасі. Зокрема, вирішувалося питання щодо їх кількості. При цьому Сурков називав проросійських терористів на Донбасі «ці наші там підопічні» і обіцяв посприяти обміном.

Бойовиків приватної компанії «Вагнер», які були затримані в Білорусі та видані Росії, притягатимуть до відповідальності заочно.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: