Медведчука допитали слідчі СБУ – ЗМІ

Читать на русском
Нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука 9 березня допитали слідчі СБУ у справі про розмову з помічником Путіна Сурковим. Про це повідомляють ЗМІ.
Фото: пресслужба ОПЗЖ

Народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, який разом з дружиною потрапив під санкції РНБО, сьогодні допитали слідчі Служби безпеки України.

Про це у вівторок, 9 березня, з посиланням на співрозмовника в правоохоронних органах повідомляє УП.

Аваков прокоментував плівки «Медведчука-Суркова»Аваков заявив, що злиті в ЗМІ плівки з бесідою Медведчука і Суркова - далеко не останні, будуть ще дані

«Медведчука допитали 9 березня слідчі СБУ в одному з кримінальних проваджень», - йдеться в повідомленні.

При цьому про яке саме провадження йдеться - не уточнюється.

Як допустили у виданні, Медведчука допитали щодо справи про вчинення державної зради, в якому досліджуються факти нещодавно опублікованих розмов Медведчука і колишнього представника РФ по Україні Владислава Суркова.

В УП додали, що сьогодні на допит в СБУ слідчі також викликали колишнього президента України Петра Порошенка, однак він не з'явився.

Нагадаємо, 19 лютого на засіданні РНБО оголосили про санкції проти ряду юридичних і фізичних осіб, зокрема - проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Вони будуть діяти три роки.

25 лютого ЗМІ написали про те, що у 2014 році Медведчук і на той час помічник Путіна Владислав Сурков обговорювали постачання електрики в окупований Крим. Також було оприлюднено аудіозапис з розмовою нібито Медведчука і Суркова.

В СБУ заявили, що проаналізують запис розмови Медведчука і Суркова.

Запис також прокоментував глава МВС Арсен Аваков.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: