В Офісі генпрокурора розповіли про подальші дії стосовно «вагнерівців»

Читать на русском
Бойовиків приватної компанії Вагнер, які були затримані в Білорусі і видані Росії, будуть притягувати до відповідальності заочно.
wikipedia.org

Бойовиків приватної компанії «Вагнер», які були затримані в Білорусі і видані Росії, будуть притягувати до відповідальності заочно.

Про це заявив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов в інтерв'ю «Радіо Свобода», опублікованому 7 вересня.

Зеленський про передачу «вагнерівців» РФ: наслідки будуть трагічнимиПрезидент України Володимир Зеленський заявив, що видача Росії бойовиків Вагнера - це погана історія, яка может мати трагічні наслідки.

Він нагадав, що Україна оперативно відреагувала на затримання «вагнерівців» у Білорусі і відправила запит на екстрадицію 28-х із них. Однак Мінськ вирішив видати бойовиків Росії.

«Ми зібрали достатню доказову базу вчинення злочинів під час збройного конфлікту на Донбасі. Вони всі підозрюються, тому будемо залучати їх до відповідальності на національному рівні і використовувати інші інструменти кримінального процесу, в тому числі міжнародні», - повідомив Мамедов.

Нагадаємо, у Білорусі перед виборами президента затримали понад 30 бойовиків ПВК «Вагнер».

Україна зібрала докази того, що частина з них воювала на Донбасі, тому зажадала видати найманців для подальшого слідства і суду. Мінськ запит України не задовольнив і видав їх Росії.

Пізніше «вагнерівці» пояснили, чим займалися в Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: