РНБО може розглянути санкції проти чиновників Білорусі – нардеп

Читать на русском

Запит нардепа Олексія Гончаренка про запровадження санкцій щодо білоруських топчиновників і бізнесменів перебуває на розгляді апарату РНБО.
фото LIGA.net

Нардеп Олексій Гончаренко

Олексій ГончаренкоНародний депутат України
отримав відповідь від Офісу президента України стосовно свого звернення щодо санкцій проти білоруських чиновників і бізнесменів.

Про це Гончаренко повідомив у Telegram у четвер, 11 березня. Він також оприлюднив відповідний документ від ОПУ.

Зеленський затвердив санкції проти десяти колишніх силовиківПрезидент Володимир Зеленський 1 березня затвердив санкції щодо Захарченка, Якименка і ще восьми колишніх силовиків за держзраду.

«Надійшла відповідь від голови Офісу Президента про те, що мій запит про введення санкцій стосовно білоруських топчиновників та бізнесменів, які своїми статками підтримують режим Лукашенка, переданий до РНБО», - написав він.

Зокрема, в документі сказано, що «депутатський запит щодо введення обмежувальних заходів (санкцій) для окремих громадян Білорусі спрямований до Апарату РНБО для розгляду та інформування вас про результати».

Гончаренко уточнив, що «є такий Микола Воробей, проти якого введені санкції ЄС. Він є «гаманцем» Лукашенка, але разом з тим саме Микола Воробей володіє ПрикарпатЗахідтранс. Це компанія, якою користувався Медведчук і яка володіла сумнозвісною трубою Медведчука. Тобто, по суті, окрім того, що Воробей є «гаманцем» Лукашенка, він також і є «гаманцем» Медведчука. Крім цього, Медведчук та Козак тримають великі суми в банку Вороб'я».

При цьому не уточнюється, коли РНБО розгляне питання цих санкцій.

Нагадаємо, засідання РНБО має відбутися цього тижня. Раніше повідомлялося, що воно пройде 12 березня, проте в ЗМІ з'явилася інформація, що засідання перенесли на 11 березня. Порядку денного засідання поки що немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: