Президент ввів у дію рішення РНБО про подвійне громадянство

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський в четвер, 4 березня, ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) щодо подвійного громадянства в українців.

Глава держави Володимир Зеленський в четвер, 4 березня, ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) щодо подвійного громадянства в українців.

Кабмін повинен розробити ряд документів, повідомляє Офіс президента України.

Згідно з рішенням РНБО, Кабмін, Центральна виборча комісія і СБУ повинні у двомісячний термін проаналізувати законодавство з питань подвійного і множинного громадянства і з'ясувати, чи є правова визначеність щодо заборони мати громадянство іншої країни тим, хто претендує на посади в державних і місцевих органах.

Далі, вже протягом пів року, мають бути розроблені проєкти законів, які передбачають заборону громадянам України, які мають подвійне або множинне громадянство, а також знаходяться в процесі його оформлення, претендувати на посади в державних органах та органах місцевого самоврядування.

Крім цього, в парламент мають внести документ про порядок відмови та виходу з громадянства інших держав для осіб, які претендують на зайняття посад в державних органах.

Раніше РНБО дав доручення підготувати звіти у справах про держзраду і дезертирство.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: