В ОРДЛО блокують мирні ініціативи – Кравчук

Читать на русском
Росія і ОРДЛО навмисно блокують будь-які кроки, які можуть надалі привести до миру на Донбасі
Ілюстративне фотоcensor.net

Представники окупованих районів Донецької та Луганської областей блокують кроки, спрямовані на мирне врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в коментарі телеканалу «Дом».

«Ми отримали інформацію, що загонам «народної міліції ДНР» дозволено придушувати вогневі точки та стріляти на випередження. Я це питання офіційно поставив на засіданні ТКГ. Запитав: Чи не є це початком нівелювання, скасування прийнятого 22 липня минулого року документа про загальну «тишу»? На це питання я відповіді не отримав», - сказав Кравчук.

За словами Кравчука, представники РФ і ОРДЛО заявили, що «це, мовляв, відповідь на якісь зовнішні чинники», проте ніяких уточнень не зробили. На підставі цього, резюмував Кравчук, можна зробити висновок, що Росія та ОРДЛО навмисно блокують будь-які кроки, які можуть надалі привести до миру на Донбасі.

Лютий-2021 в ООС: режим припинення вогню порушили 181 разУ зоні ООС у лютому загинули 11 українських військових, ще 15 отримали поранення. Всього був зафіксований 181 обстріл.

«Блокуються контрольно-пропускні пункти, блокується обмін утримуваними особами, блокуються багато гуманітарних, екологічних проблем. Таких проблем багато, а вони стосуються життя людей - їх здоров'я, пенсій, взагалі відносин з родичами. Все це блокується», - перерахував він.

Раніше Кравчук розповів, що українська делегація в Тристоронній контактній групі збирається запропонувати новий мирний план врегулювання ситуації на Донбасі. Якщо окупанти відмовляться його приймати, Україна буде змушена відповідати на дії Росії дзеркально.

До цього українські правозахисники повідомили, що проросійські бойовики на Донбасі ведуть активну підготовку до бойових дій проти української армії - зміцнюють позиції, вербують найманців, готують запаси.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: