Україна буде дзеркально відповідати на мобілізацію військ РФ на Донбасі – Кравчук

Читать на русском
Українські військові та силові структури в повному обсязі володіють інформацією про ситуацію на лінії зіткнення, кожен крок окупантів відстежується
Леонід КравчукВідкрите джерело

Українська делегація в Тристоронній контактній групі збирається запропонувати новий мирний план врегулювання ситуації на Донбасі. Якщо окупанти відмовляться його приймати, Україна буде змушена відповідати на дії Росії дзеркально.

Про це заявив українській делегації в ТКГ Леонід Кравчук у коментарі телеканалу «Дом».

«Ми знаємо, що стягуються війська, що проходять тренування, навчання. Але українська армія вже не така, як п'ять років тому - ми готові захищати свою землю. Ми не можемо не бачити загроз, вони є. І на них ми будемо відповідати адекватно, будемо відповідати дзеркально. Але не провокуючи будь-які дії, небезпечні для життя людей», - заявив він.

За словами Кравчука, українські військові та силові структури в повному обсязі володіють інформацією про ситуацію на лінії зіткнення, кожен крок окупантів відстежується.

«Збройні Сили України, СБУ, МВС та їх служби, прикордонні війська - всі наші українські сили володіють ситуацією на Донбасі. Мають інформацію, отриману різними шляхами - через розвідку та іншими способами. І для нас чогось несподіваного немає», - сказав Кравчук.

Лютий-2021 в ООС: режим припинення вогню порушили 181 разУ зоні ООС у лютому загинули 11 українських військових, ще 15 отримали поранення. Всього був зафіксований 181 обстріл.

Глава української делегації в ТКГ додав, що у відбитті агресії РФ Україна не буде самотня - їй допоможуть Європа і США.

«Кожен день я чую заяви у Вашингтоні, в Брюсселі, що Європа все більше розуміє, хто виступає агресором - Росія. Сполучені Штати Америки заявляють, що суверенітет України не залишиться без допомоги, допомога буде нарощуватися», - зазначив Кравчук.

Раніше українські правозахисники повідомили, що проросійські бойовики на Донбасі ведуть активну підготовку до бойових дій проти української армії - зміцнюють позиції, вербують найманців, готують запаси.

Раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявляв, що зниження рівня ескалації на лінії розмежування між Україною та ОРДЛО безпосередньо залежить від того, наскільки будуть посилені санкції США і Європейського Союзу проти Росії.

Нагадаємо, раніше в штабі ООС, а також в ТКГ називали можливу причину погіршення ситуації на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: