План по Донбасу чекає затвердження Росії – Єрмак

Читать на русском
Цей план, запропонований Україною, буде обговорюватися на майбутній відеоконференції радників нормандської четвірки
Андрій ЄрмакВідкрите джерело

Україна за сприяння Німеччини та Франції розробила план відновлення миру на Донбасі, однак Росія поки що цей план не схвалила.

Про це заявив глава офісу президента Андрій Єрмак під час онлайн-дискусії «конфлікт на Сході України: перспективи на 2021 рік», повідомляє «Укрінформ».

«Сьогодні на столі лежить конкретний план мирного врегулювання, запропонований Німеччиною і Францією, доопрацьований Україною, який, як ми вважаємо, відповідає духу «Мінська», відповідає нормам міжнародного права... Підкреслюю, мирний план - на столі ... і ми дуже чекаємо таку ж позицію з боку РФ», - розповів Єрмак.

Лютий-2021 в ООС: режим припинення вогню порушили 181 разУ зоні ООС у лютому загинули 11 українських військових, ще 15 отримали поранення. Всього був зафіксований 181 обстріл.

Якщо Росія не схвалить цей план, додав він, це означатиме, що Кремль не прагне до врегулювання ситуації на Донбасі. Але в будь-якому випадку цей план буде обговорюватися на майбутній відеоконференції радників нормандської четвірки.

Раніше українські правозахисники повідомили, що проросійські бойовики на Донбасі ведуть активну підготовку до бойових дій проти української армії - зміцнюють позиції, вербують найманців, готують запаси.

Раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявляв, що зниження рівня ескалації на лінії розмежування між Україною та ОРДЛО безпосередньо залежить від того, наскільки будуть посилені санкції США і Європейського Союзу проти Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: