Лютий-2021 в ООС: режим припинення вогню порушили 181 раз

Читать на русском

На Донбасі протягом останніх кількох тижнів спостерігається загострення ситуації. Про зрив перемир'я вже заявили глава української делегації в контактній групі Леонід Кравчук, віцепрем'єр Олексій Резніков і глава МВС Арсен Аваков. Всього у лютому в зоні ООС було зафіксовано 181 порушення режиму припинення вогню. Детальніше – на інфографіці «Слово і діло».

За зазначений період на Донбасі загинули 11 військових, ще 15 отримали поранення. У Донецькій області біля Мар'їнки 6 лютого загинуло двоє військових, ще один був поранений – їхній автомобіль підірвався на невідомому вибуховому пристрої.

14 лютого, теж в Донецькій області, ще троє бійців загинули, підірвавшись на вибуховому пристрої. Це сталося під час переміщення військових на позиції.

1 березня ще один військовий автомобіль підірвався на вибуховому пристрої, постраждали дев'ятеро осіб.

У зоні ООС також активізували роботу снайпери. За даними української розвідки, на Донбасі постійно присутні щонайменше 50 снайперів, які належать до різних силових структур РФ.

2 лютого неподалік Шумів Донецької області внаслідок прицільного снайперського вогню загинув військовий. 10 лютого в районі Пісок снайпер поранив українського військового.

11 лютого в районі Зайцевого Донецької області снайпер поранив військового десантно-штурмових військ, який потім помер під час евакуації у госпіталь. Того ж дня біля Мар'їнки ще один військовий загинув від пострілу снайпера.

Одним із найбільш «гарячих» днів у зоні ООС було 6 лютого – тоді зафіксували 13 обстрілів, ситуація загострилася на донецькому напрямку. 23 лютого на Донбасі було 20 обстрілів, того ж дня в Луганській області був поранений мирний житель – він підірвався на невідомому вибуховому пристрої біля свого будинку. 26 лютого в зоні ООС зафіксували 14 порушень режиму припинення вогню.

Нагадаємо, «Слово і діло» відстежило динаміку обстрілів і втрат сил ООС після старту повного перемир'я, 27 липня 2020 року, до 16 лютого.

Також на нашій інфографіці можна подивитися, як гинули найвідоміші ватажки «ДНР» і «ЛНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: