Україна звернеться до суду в Гаазі щодо обстрілів на Донбасі

Читать на русском
Офіс генпрокурора підготував інформаційне повідомлення до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду про систематичні обстріли цивільних об'єктів силами РФ на Луганщині.
Фото - «Слово і діло».

Офіс генпрокурора підготував інформаційне повідомлення до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду про систематичні обстріли цивільних об'єктів силами РФ на Луганщині.

Інформаційне повідомлення підписав заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Динаміка обстрілів сил ООС: 137 порушень режиму припинення вогню у січніУ січні внаслідок обстрілів позицій ООС бойовиками двоє українських бійців загинули і шестеро зазнали поранень.

«Звернення містить інформацію про факти систематичного застосування РФ та підконтрольними їй незаконними збройними формуваннями озброєння невибіркової дії, наслідки ураження яким непрогнозовані, та здійснення обстрілів цивільних об’єктів», - сказано у повідомленні.

Мова йде про артилерійські обстріли лікарень, житлових будинків, об’єктів газо-, водо-, електропостачання, тобто тієї інфраструктури, що не використовується у військових цілях, а, отже,відкриття вогню по них заборонено Женевською конвенцією.

До Офісу прокурора МКС направлено вже 16 інформаційних повідомлень щодо порушень міжнародного гуманітарного права в Криму та на Донбасі.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року Міжнародний кримінальний суд в Гаазі оприлюднив звіт про ситуацію в Україні.

«Слово і діло» також регулярно відстежує динаміку обстрілів у зоні ООС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: