Італія схвалила застосування вакцини AstraZeneca для людей старше 65 років

Читать на русском
Італія отримала від компанії AstraZeneca близько 1,5 мільйона з 6,5 мільйона доз вакцини, яка була замовлена
AstraZenecapicture-alliance

Міністерство охорони здоров'я Італії дозволило використовувати антикоронавірусну вакцину AstraZeneca для вакцинації людей у віці 65 років і більше.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву МОЗ Італії.

Розпорядження Міністерства дозволяє використовувати вакцину AstraZeneca для вакцинації від коронавірусу всіх категорій населення Італії, за винятком «надзвичайно вразливих» людей.

«Наукові дані, які стали доступні... показують, що навіть людям старше 65 років вакцина здатна забезпечити значний захист», - йдеться в повідомленні.

Які можливі побічні ефекти від COVID-вакцинПобічні ефекти вакцин від коронавірусу Covishield, Pfizer, AstraZeneca і Moderna – на інфографіці.

Італія отримала від компанії AstraZeneca близько 1,5 мільйона з 6,5 мільйона доз вакцини, яка була замовлена. Більшість доз для щеплень від коронавірусу повинні надійти в країну від компаній Pfizer і Moderna. Що стосується AstraZeneca, італійське Міністерство довго сумнівалося в її ефективності, проте все ж прийняла рішення зняти обмеження на її застосування - слідом за аналогічними кроками в інших країнах Європейського Союзу, включаючи Німеччину і Швецію.

Нагадаємо, з 7 березня в Австрії призупинено використання однієї з партій поставленої в країну вакцини від AstraZeneca через смерть вакцинованої жінки та важких післявакцинаційних ускладнень в іншої.

З 5 березня влада Угорщини призупинила кампанію з вакцинації препаратом від COVID-19 AstraZeneca - це пов'язано з технічними проблемами оповіщення громадян.

Раніше були названі чотири протипоказання до щеплення вакциною Covishield.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: