Неможливо заразитися коронавірусом через вакцину: МОЗ розвінчав фейк

Читать на русском
У міністерстві нагадали, що мета вакцини – навчити організм виявляти коронавірус і боротися з ним
Ілюстративне фотоФото УНІАН

Міністерство охорони здоров'я України спростувало фейк про те, що можна захворіти на коронавірус через вакцину для антикоронавірусного щеплення.

Про це повідомляється на сторінці МОЗ у Facebook.

«Неможливо заразитися COVID-19 від вакцин, оскільки жодна з них не містить живого вірусу, здатного викликати хворобу», - наголошується в повідомленні.

Які можливі побічні ефекти від COVID-вакцинПобічні ефекти вакцин від коронавірусу Covishield, Pfizer, AstraZeneca і Moderna – на інфографіці.

У міністерстві нагадали, що мета вакцини - навчити організм виявляти коронавірус і боротися з ним. Природно, що іноді цей процес може викликати певні симптоми, але це нормально і показує тільки те, що організм прийняв вакцину і створює захисний механізм проти коронавірусу.

«Якщо незабаром після вакцинації ви все-таки отримали позитивний тест на COVID-19, то можливо, що на момент щеплення вже були інфіковані, але не знали про це», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в Національній академії наук заявили, що в Україні необхідно провакцинувати від коронавірусу 30 млн громадян до кінця року. Тобто, по 100 тисяч щодня. Така кількість допоможе не допустити нової хвилі захворювання вірусом, який встигне мутувати.

В Україні з початку кампанії з вакцинації проти коронавірусу провакцинували вже 17 947 осіб. За минулу добу прищепили менше тисячі осіб за день.

За минулу добу в Україні виявили ще майже 5 600 нових випадків коронавірусу. Загальна кількість хворих - понад 1,4 млн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: