Ізраїль не бажає схвалювати вакцину Covishield, якою прищеплюють українців – посол

Читать на русском
Хасиди з Ізраїлю, які приїжджають в Україну як туристи, цікавляться в українському посольстві питанням необхідності паспорта вакцинації.
Ілюстративне фотоReuters

Ізраїль поки що відмовляється схвалювати застосовувану в Україні індійську вакцину від коронавірусу Covishield. Українська сторона намагається вирішити цю проблему.

Про це розповів посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

Посол зазначив, що хасиди з Ізраїлю, які приїжджають в Україну як туристи, цікавляться в українському посольстві питанням необхідності паспорта вакцинації.

«Ми над цим питанням працюємо спільно і будемо приймати найближчим часом рішення. В Ізраїлі безперечно високий рівень вакцинації, сьогодні вони колють фактично тільки дві вакцини-Pfizer і Moderna. Сьогодні якраз були переговори щодо взаємного визнання так званих паспортів вакцинації. У нас з цим поки проблеми, оскільки ті вакцини, які застосовуються українським урядом, Ізраїль поки не збирається схвалювати», - сказав Корнійчук.

Раніше влада Ізраїлю допустила можливість введення четвертого локдауну в країні - щоб цього уникнути, потрібно і далі дотримуватися запобіжних заходів.

Також раніше влада Ізраїлю прийняла рішення продовжити роботу всіх пунктів пропуску через державний кордон ще на два тижні – до 6 березня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: