Названо чотири протипоказання до щеплення вакциною Covishield

Читать на русском
Протипоказаннями до застосування вакцини Covishield згідно інструкції виробника є підвищена чутливість до діючої речовини вакцини, лихоманка при супутніх захворюваннях, порушення згортання крові та ослаблений імунітет.
Фото з відкритих джерел

Протипоказаннями до застосування вакцини Covishield згідно з інструкцією виробника є підвищена чутливість до діючої речовини вакцини, лихоманка при супутніх захворюваннях, порушення згортання крові та ослаблений імунітет.

Про це на брифінгу розповів головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Які можливі побічні ефекти від COVID-вакцинПобічні ефекти вакцин від коронавірусу Covishield, Pfizer, AstraZeneca і Moderna – на інфографіці.

«Наразі інструкція препарату Covishield/AstraZeneca передбачає наступні протипоказання до проведення вакцинації: перше — наявна підвищена чутливість до діючої речовини вакцини, зазначеної в інструкції виробника, друге — супутні захворювання, які супроводжуються значним підвищенням температури, зокрема лихоманка. Хотів би наголосити, що незначне підвищення температури, тобто субфебрильна температура або застуда, не є протипоказанням до вакцинації. В цей період робити щеплення можна, але після консультації з лікарем», – розповів Ляшко.

Крім того, за його словами, протипоказаннями є порушення згортання крові, а також вакцинація осіб з ослабленим імунітетом.

«В цих випадках потрібна додаткова консультація з лікарем, і саме він прийме рішення щодо доцільності та проведення щеплення», – сказав він.

Нагадаємо, за весь час вакцинації щеплення вже зробили 12 481 українець.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: