Єврокомісія анонсувала представлення проекту вакцинаційного паспорта

Читать на русском
У документі, запропонованому Єврокомісією, буде відбиватися не тільки факт вакцинації від коронавірусу, а й інші дані щодо імунітету до COVID-19
Єврокомісіяpicture-alliance

Європейська комісія 17 березня 2021 року представить перший проєкт вакцинаційного паспорта, який видаватиметься громадянам Європейського Союзу, які пройшли вакцинацію від коронавірусу.

Про це на брифінгу 8 березня заявив офіційний представник Єврокомісії Ерік Мамер.

Подання проєкту не означає автоматичного затвердження вакцинаційного паспорта. Рішення про його застосування, в тому числі на міжнародному рівні, буде прийматися пізніше.

«17 березня Єврокомісія затвердить свої пропозиції про цей документ, який не буде називатися паспортом, а отримає назву «зелений електронний пропуск». Питання про його практичне застосування буде вирішуватися пізніше країнами ЄС», - зазначив Ерік Мамер.

COVID-паспорт або «паспорт вакцинації»: що це і в яких країнах вже видаютьДеякі країни вже почали видавати громадянам паспорт вакцинації. У майбутньому він може бути одним з обов'язкових документів для подорожей. Що це і чим відрізняється від імунного паспорта.

У документі, запропонованому Єврокомісією, буде відбиватися не тільки факт вакцинації від коронавірусу, а й інші дані щодо імунітету до COVID-19, включаючи факт перенесення захворювання в тій чи іншій формі, а також дати та результати ПЛР-тестів.

Єврокомісія має намір домагатися, щоб введення паспортів вакцинації не допускало дискримінації громадян ЄС, які не пройшли вакцинації.

Раніше Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала уряди 27 країн-членів Європейського Союзу почати технічні роботи з розробки паспортів вакцинації від COVID-19 з тим, щоб вже до літа ввести ці документи.

Нагадаємо, глави країн-членів Європейського союзу прийняли рішення про введення на території ЄС сертифікатів COVID-вакцинації. Сертифікати будуть введені протягом трьох місяців.

При цьому Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) не рекомендувала вводити паспорти про вакцинацію від COVID-19, які видавалися б особам, які отримали щеплення від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: