У Нацбанку озвучили умову отримання чергового траншу МВФ

Читать на русском
Для того, щоб отримати черговий транш від МВФ, Україні потрібно вирішити деякі проблемні питання у фіскальній, енергетичній та антикорупційних сферах.

Для того, щоб отримати черговий транш від МВФ, Україні потрібно вирішити деякі проблемні питання у фіскальній, енергетичній та антикорупційних сферах.

Про це заявив голова Нацбанку Кирило Шевченко на зустрічі з послами країн, повідомляє пресслужба регулятора у вівторок, 23 лютого.

Під час роботи місії представники України спільно з МВФ визначили подальші конкретні кроки, «які стануть сигналом нашої відданості у продовженні співпраці».

Сергій МарченкоМіністр фінансів України
Марченко пообіцяв зробити все необхідне для отримання чергового траншу МВФСказано 30 грудня 2020 р.Статус обіцянки: У процесі

«Що стосується частини програми у рамках відповідальності НБУ, то у нас немає непорозумінь з експертами Фонду», - додав Шевченко.

На зустрічі сторони обговорили перспективи продовження співпраці із МВФ, створення спеціалізованого фінансового суду, зниження частки непрацюючих кредитів, приватизацію державних банків, а також приєднання Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Своєю чергою Шевченко підкреслив, що НБУ виступає за продовження переговорів між ЄБРР і Ощадбанком. Для того, щоб відбулося входження іноземного інвестора до капіталу Ощадбанку, банк має приєднатися до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Для цього підготовлено відповідний проєкт закону. Це, а також реструктуризація боргу Фонду гарантування перед Мінфіном, дозволить збільшити гарантовану суму відшкодування вкладникам.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський впевнений, що Україна отримає транш МВФ до кінця року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: