Зеленський упевнений, що Україна отримає транш МВФ до кінця року

Читать на русском
Україна отримає наступний транш від Міжнародного валютного фонду до кінця 2021 року. У разі відмови МВФ готовий план Б, заявив Зеленський.
president.gov.ua

Україна отримає наступний транш від Міжнародного валютного фонду до кінця 2021 року. У разі відмови МВФ підготовлено план «Б».

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура» в Києві у понеділок, 22 лютого.

Рада на п'ятій сесії займеться «структурними маяками» МВФ – КорнієнкоВР протягом п'ятої сесії з лютого по липень зосередиться на реформах, необхідних Україні для стабілізації економіки.

«Я впевнений в цьому, що (Україна отримає транш МВФ до кінця року, - ред.). У нас в цілому немає такого питання «якщо ні». Якщо ні - у нас завжди є «план Б», план «В», - сказав він.

Президент нагадав, що Україна за програмою МВФ stand by вже отримала 2,1 млрд доларів.

«Ще у нас два транші. Всього в цій програмі три транші: 700 мільйонів і ще 700 мільйонів. Зараз вони повинні були назвати дату, коли буде виділений другий транш на ще 700 мільйонів. Програма не виконана через декілька речей», - сказав він.

Зокрема, за словами Зеленського, в країні необхідно ухвалити ще низку законів - про Вищу раду правосуддя (ВСП) і про НАБУ. Він уточнив, що законопроект про ВСП, а також про НАБУ вже зареєстровані в Раді.

Нагадаємо, місія МВФ у лютому завершила роботу в Україні. Сторони не домовилися про перегляд програми stand by, але, як запевнили в Мінфіні, діалог з Фондом залишається конструктивним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: