Проблем з соцвиплатами через зволікання з МВФ не буде - Марченко

Читать на русском
Міністр запевнив, що небажання Міжнародного валютного фонду надавати транш Україні ніяк не позначиться на соціальних виплатах в країні
Сергій Марченко24 канал

В Україні низка експертів висловлює побоювання, що через небажання Міжнародного валютного фонду виділяти транш для України, з другої половини року в країні можуть початися проблеми з соціальними виплатами. Однак згортання соцвиплат не буде.

Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю сайту «Сегодня».

«Програма з МВФ нам потрібна, щоб забезпечити джерела покриття зовнішніх запозичень. При цьому ми не розглядаємо варіанти, при яких доведеться зупиняти будь-які соціальні виплати. Навіть теоретично це виключено», - заявив він.

За словами міністра, державний бюджет на 2021 рік був складений збалансовано, він виконується і немає причин говорити про те, що щось зміниться.

«За підсумками січня навіть перевиконали по доходах на 3,5 млрд грн. Лютий теж виконаний по доходах на 103,2%. Думаю, до кінця року тренд збережеться», - резюмував міністр.

Раніше Марченко розповів, що підписавши оновлений Меморандум економічної та фінансової політики, в якому будуть врегульовані питання співпраці Міжнародного валютного фонду з Україною, країна отримає нові маркери та терміни їх виконання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: