НАБУ завершило розслідування справи нардепа Юрченка

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили досудове слідство і відкрили матеріали розслідування чинному депутату та його помічнику.
Олександр Юрченко

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування кримінального провадження за підозрою народного депутата Олександра Юрченка та його неформального помічника Івана Фіщенка в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служби НАБУ і САП.

«3 березня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили народному депутату та його посереднику в отриманні неправомірної вигоди про відкриття матеріалів у справі для ознайомлення», – інформують у бюро.

У САП повідомили, що у них достатньо зібраних під час досудового розслідування доказів для складання обвинувального акту та подальшого скерування його до суду.

За версією слідства, нардеп Юрченко у завуальованій формі попросив надати йому через посередника – його помічника неправомірну вигоду у сумі 13 тисяч доларів за внесення пропозицій до проєкту Закону України «Про управління відходами» та у подальшому 200 тис. дол. для підкупу нардепів-членів відповідного комітету за голосування за подані ним пропозиції.

У середині серпня 2020 року правоохоронці зафіксували факт передачі та отримання народним депутатом через посередника першої частини обумовлених коштів. 26-27 серпня 2020 року була запланована передача другої частини коштів. Проте подальше виконання спеціального завдання було зупинене.

Раніше ВАКС взяв під варту Юрченка з альтернативою 3 млн грн застави. Пізніше за нього внесли гроші і він вийшов під обов'язки. До цього суд заарештував і його неофіційного помічника Івана Фіщенка з альтернативою 1 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він вийшов із СІЗО.

Також суд заарештував майно Юрченка для забезпечення можливої майбутньої конфіскації майна. Згідно з електронною декларацією нардепа за 2019 рік, він володіє 33% квартири в Києві загальною площею 62,4 кв. м та має 50 тисяч доларів готівкою. Його дружина зберігає 400 тис. грн готівкою.

Нагадаємо, НАБУ спочатку повідомило про підозру помічнику нардепа Юрченка в одержанні неправомірної вигоди. Пізніше у відомстві повідомили, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова не підписує підозру нардепу і тому оприлюднили відео з доказами причетності Юрченка до справи. Через два дні очільниця Офісу генпрокурора підозру підписала, а САП її вручила нардепу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: