ВАКС не дозволив користуватись автівкою помічнику Юрченка

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання представника власника майна про часткове скасування арешту з транспортного засобу.

Вищий антикорупційний суд не дозволив користуватися автівкою Tesla Model 3 неофіційному помічнику народного депутата Олександра Юрченка Івану Фіщенку, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в пособництві у передачі хабаря політику.

Таке рішення 21 січня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання представника власника майна Івана Фіщенка - адвоката Фаренюка О.С. про часткове скасування арешту майна у кримінальному провадженні - відмовити», – йдеться в рішенні.

Адвокат Фіщенка просив дозволити його клієнту користуватись Tesla Model 3 та передати в його розпорядження автомобіль.

Раніше ВАКС взяв під варту Юрченка з альтернативою 3 млн грн застави. Пізніше за нього внесли гроші і він вийшов під обов'язки. До цього суд заарештував і його неофіційного помічника Івана Фіщенка з альтернативою 1 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він теж вийшов із СІЗО під обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ спочатку повідомило про підозру помічнику нардепа Юрченка в одержанні неправомірної вигоди. Пізніше у відомстві повідомили, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова не підписує підозру нардепу і тому оприлюднили відео з доказами причетності Юрченка до справи. Через два дні очільниця Офісу генпрокурора підозру підписала, а САП її вручила нардепу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: