САП оголосила Юрченку про підозру

Читать на русском
САП повідомила нардепу Олександру Юрченку про підозру в отриманні неправомірної вигоди з використанням законних повноважень і обов'язків.
пресслужба Слуги народу/Facebook

Прокурор САП за дорученням генерального прокурора повідомив про підозру у хабарництві депутату – члену комітету ВР з питань енергетики та ЖКП Олександру Юрченку.

Про це повідомила пресслужба САП у четвер, 17 вересня.

Помічник нардепа Юрченка вніс заставуПомічник нардепа Олександра Юрченка Іван Фіщенко, який є фігурантом справи про хабар, вніс 1,5 мільйона гривень застави та вийшов з СІЗО.

Як уточнили в САП, нардепа Юрченко підозрюють за ч. 4 ст. 368 і ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України (Одержання неправомірної вигоди з використанням законних повноважень і обов'язків).

«В рамках досудового розслідування детективами НАБУ встановлено, що народний обранець в завуальованій формі попросив надати йому через посередника неправомірну вигоду в сумі 13 тис. дол. за внесення пропозицій до законопроекту і надалі 200 тис. дол. для підкупу народних депутатів-членів Комітету за голосування за надані ним пропозиції», - нагадали прокурори.

В середині серпня правоохоронці зафіксували факт передачі та отримання нардепом Юрченко першу частину обумовленого хабара. Другу частину нардеп мав отримати наприкінці серпня.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Юрченку.

До цього НАБУ оприлюднило відео у справі Юрченка. Після публікації НАБУ депутат сам заявив про вихід з фракції СН.

Крім того, у даній справі також підозрюють в пособництві і помічника Юрченка - Івана Фіщенка. Йому обрали запобіжний захід, однак Фіщенко вніс 1,5 мільйона гривень застави і вийшов з СІЗО.

Скандал з нардепом Юрченко прокоментували в Офісі президента.

На засіданні Ради 17 вересня Олександра Юрченка офіційно виключили з фракції політичної партії «Слуга народу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: