ВАКС знову продовжив слідство у справі нардепа Юрченка

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива Національного бюро про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 10 травня строк розслідування справи за підозрою народного депутата України Олександра Юрченка та його помічника Івана Фіщенка в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 15 лютого ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ просив суд продовжити слідство у справі нардепа Юрченка та його помічника до шести місяців, а саме до 10 березня 2021 року. Він вказував, що завершити слідство у жовтні не є можливим у зв'язку з винятковою складністю провадження та потребою проведення низки слідчих (розшукових) та процесуальних дій. Зокрема, слідство досі не отримало висновків експертиз, а саме: комп'ютерно-технічних експертиз мобільних телефонів, флеш-накопичувача та планшета. За результатами цих експертиз необхідно буде оглянути електронні файли та відомості, що були виявлені на цій техніці і провести необхідні слідчі дії.

Також детективи досі не знайшли жорстокий диск та інші накопичувачі, зі службового комп'ютера нардепа Юрченка, відсутність яких була виявлена під час проведення тимчасового доступу.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила і продовжила слідство у справі Юрченка до 10 травня.

Раніше ВАКС взяв під варту Юрченка з альтернативою 3 млн грн застави. Пізніше за нього внесли гроші і він вийшов під обов'язки. До цього суд заарештував і його неофіційного помічника Івана Фіщенка з альтернативою 1 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він вийшов із СІЗО.

Також суд заарештував майно Юрченка для забезпечення можливої майбутньої конфіскації майна. Згідно з електронною декларацією нардепа за 2019 рік, він володіє 33% квартири в Києві загальною площею 62,4 кв. м та має 50 тисяч доларів готівкою. Його дружина зберігає 400 тис. грн готівкою.

Нагадаємо, НАБУ спочатку повідомило про підозру помічнику нардепа Юрченка в одержанні неправомірної вигоди. Пізніше у відомстві повідомили, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова не підписує підозру нардепу і тому оприлюднили відео з доказами причетності Юрченка до справи. Через два дні очільниця Офісу генпрокурора підозру підписала, а САП її вручила нардепу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: