НАБУ оприлюднило відео у справі нардепа Юрченка і просить повідомити йому про підозру

Читать на русском
НАБУ і САП знову просять генпрокурора підписати підозру нардепу від Слуги народу Олександру Юрченку, якого слідчі викрили в участі у злочинній схемі.
фото НАБУ

НАБУ і САП знову просять генпрокурора підписати підозру нардепу від «Слуги народу» Олександру Юрченку, якого слідчі викрили в участі в злочинній схемі і отриманні хабара.

Про це повідомила пресслужба НАБУ у вівторок, 15 вересня.

Олександр ЮрченкоНародний депутат України

У відомстві розповіли, що цього літа НАБУ стало відомо про незаконне використання повноважень депутатів з боку деяких нардепів ВР. Пізніше з'ясувалося, що мова йде про депутата від СН Олександра Юрченка.

Для викриття всіх учасників злочинного угруповання бюро розробило спеціальну операцію, до якої увійшов детектив НАБУ «під прикриттям».

«У межах операції детектив «під прикриттям» у ролі представника промислової компанії познайомився з одним із учасників угрупування та повідомив йому, що умовою інвестування в Україну є створення необхідних правових підстав для переробки твердих побутових відходів. З цією метою учасник злочину знайомить детектива з народним депутатом України, який у завуальованій формі попросив надати йому через посередника неправомірну вигоду у сумі 13 тис. дол. за внесення пропозицій до законопроєкту та у подальшому 200 тис. дол. для підкупу народних депутатів-членів Комітету», - повідомили в НАБУ.

В середині серпня детектив «під прикриттям» передав першу частину хабара посереднику. А 26-27 серпня співучасники планували отримати ще одну частину коштів.

В рамках розслідування слідчим вдалося зібрати докази для повідомлення про підозру депутату ВР за ст.368 КК і ч.4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 ККУ. Однак таку підозру може підписати тільки Генеральний прокурор.

Як відзначили в НАБУ, всі попередні звернення до Офісу генпрокурора з даної справи залишилися без відповіді.

«11 вересня 2020 року НАБУ повторно направило до ОГП лист про необхідність внесення відомостей до ЕРДР щодо дій нардепа, однак станом на 15.09.2020 відповіді надано не було», - додали в бюро.

Крім того, сьогодні НАБУ оприлюднило відео, на якому відображено фрагменти спецоперації. На записах присутні три людини - детектів-«представник промкомпаній», нардеп і посередник. Саме через останнього проходили всі переговори про отримання хабара.

Викриття угруповання, яке отримує хабарі за використання повноважень народних депутатів УкраїниNABU

Відзначимо, генеральний прокурор України Ірина Венедіктова сьогодні під час виступу в Раді заявила, що «підстав для оголошення про підозру нардепу Юрченко поки недостатньо».

Нагадаємо, НАБУ зупинило слідство у справі екс-директора департаменту КМДА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: