Аваков не виключив загострення на фронті в Донбасі через санкції

Читать на русском
На думку Авакова, хід від РФ у відповідь на санкції України варто чекати не пізніше початку весни, як тільки прийде в норму погода.
Арсен АваковГордон

Росія може спробувати відігратися за рішення Ради національної безпеки та оборони на сході України та всередині самої країни, проте можна очікувати тільки ескалації, тотального наступу не буде.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв'ю Дмитру Гордону.

«Ми давно пішли зі стратегічного гачка Росії з енергетики. Не думаю, що у нас щось буде тут. Росія буде відповідати. Відповідати провокаціями, дестабілізацією всередині, організацією бунтів, буде проплачувати, і тепер їм буде важче проплачувати», - сказав він.

На думку Авакова, хід від РФ у відповідь на санкції України варто чекати не пізніше початку весни, як тільки прийде в норму погода.

«Як зійде сніг - почнуться провокації на фронті, на жаль, і треба бути до цього готовими. Ситуація «ми закрилися і нічого не будемо робити, будемо чекати, поки режим Путіна впаде» - такій ситуації не буде, нам потрібно буде за себе стояти ... В тотальний наступ Росії я не вірю. Тому що втрати будуть нищівні і у них, і у нас», - зазначив він.

Санкційна війна: які обмеження запроваджували одна проти одної Україна та РФПід санкції України потрапили 377 фізичних та 239 юридичних осіб. Росія запровадила санкції проти 849 фізосіб України та 84 підприємств.

Також, за словами Авакова, вирішення ситуації без прямого наступу є позицією на міжнародній арені.

«Світовий баланс сил складається на нашу користь, щоб ми не мали такої агресії», - резюмував міністр.

Раніше повідомлялося, що Аваков гаряче підтримував санкції проти кума Путіна, народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, однак до останнього побоювався, що рішення про прийняття санкцій зірветься.

Нагадаємо, 19 лютого Україна запровадила санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму. Крім того, під санкції РНБО потрапили ще низка осіб і компаній.

Крім того, РНБО доручив повернути в державну власність частину дизельного нафтопроводу «Самара - Західний напрямок». Пізніше почалася процедура націоналізації зазначеного нафтопроводу.

Раніше Україна запровадила санкції проти «каналів Медведчука» - NewsOne, ZIK і 112 Україна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: