У МЗС України відреагували на нові санкції проти російських чиновників

Читать на русском
У МЗС України відреагували на нові санкції, які сьогодні запровадив Євросоюз проти російських чиновників через арешт опозиціонера Олексія Навального.

У МЗС України відреагували на нові санкції, які сьогодні запровадив Євросоюз проти російських чиновників через арешт опозиціонера Олексія Навального.

Як пише пресслужба відомства, Україна також розраховує, що Євросоюз застосує новий глобальний список санкцій механізм за порушення прав людини в Криму.

«Розраховуємо, що новий режим санкцій ЄС також буде застосований проти осіб, винних у придушенні фундаментальних прав і свобод на території тимчасово окупованих Криму і Севастополя. Жоден злочин російської окупаційної влади не має залишитися безкарним», - йдеться в коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

Деолігархізація по-новому: як механізм санкцій змінить реалії української політикиЩе ніколи раніше українці із такою підвищеною цікавістю не очікували чергового засідання Ради нацбезпеки та оборони. Як зміниться політичне життя із запровадженням санкцій рішеннями РНБО ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

Там відзначили, що новий режим санкцій запрацював у дуже стислі терміни.

«Він може стати додатковим ефективним інструментом для боротьби нашої держави з грубими порушеннями прав людини на тимчасово окупованих територіях України, відновлення її територіальної цілісності в міжнародно визнаних кордонах», - зазначають у відомстві.

Крім того, в МЗС підкреслили, що рішення ЄС в черговий раз демонструє, що захист прав людини залишається безумовним пріоритетом зовнішньої політики Євросоюзу.

Нагадаємо, 2 березня Європейський союз впровадив санкції проти російських чиновників через укладення російського опозиціонера Олексія Навального.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: