Під ОПУ почалася акція на підтримку Стерненка

Читать на русском

У Києві 27 лютого на Банковій проходить акція протесту проти арешту активіста Сергія Стерненка, якого суд засудив до 7 років в'язниці.
Фото Слово і діло

У Києві в суботу, 27 лютого, на вулиці Банковій біля Офісу президента проходить акція проти арешту одеського активіста Сергія Стерненка, якого засудили на 7 років.

Раніше акцію «Справедливість Стерненку – справедливість усім» анонсували організатори.

За що засуджено Стерненка: позиція суду та захистуВирок активісту Стерненку спричинив резонас у суспільстві та експерному середовищі. Ми розбиралися, яку позицію займали всі сторони процесу.

Станом на 12:30 під будівлею ОПУ зібралися десятки людей, однак кількість мітингувальників зростає. У деяких в руках українські прапори та банери:«#FRE Стерненко».

Як зазначає «Інтерфакс-Україна», до початку акції прохід на Банкову був повністю відкритий для всіх бажаючих. Уздовж вулиці Інститутської стоять близько 10 автобусів Нацгвардії і поліцейських автомобілів, а саму територію проведення заходу охороняє поліція.

Про сутички із силовиками або інші інциденти поки не повідомляється.

Нагадаємо, 23 лютого Приморський районний суд Одеси виніс вирок активістові, екслідеру одеського «Правого сектора» Сергію Стерненку. Його засудили до 7 років і 3 місяців позбавлення волі у справі про викрадення людини та постановили конфіскувати половину майна.

У той же день під стінами Офісу президента пройшла акція протесту щодо вироку Стерненку. Через сутички з поліцією постраждали 37 осіб, з них - 27 правоохоронців.

Зараз Стерненко знаходиться в одеському СІЗО. А у Києві до співорганізаторів акції на підтримку Стерненка наскочила поліція.

Тим часом акції на підтримку Сергія Стерненка оголосили по всій Україні та в Польщі.

«Слово і діло» докладно розбиралося, за якими статтями звинувачується Стерненко, яку позицію зайняли звинувачення і захист і яких висновків дійшов суд.

А юрист пояснив, чого можна очікувати від апеляції на рішення суду зі Стерненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: