«Редколегія» на Skrypin.ua: вирок Стерненку та санкції проти Медведчука

Читать на русском
Сьогодні в «Редколегії» на каналі Skrypin.ua о 19.00 ведучі Роман Скрипін та Катерина Супрун обговорюватимуть з гостями студії найважливіші теми цього тижня.

Сьогодні в «Редколегії» на каналі Skrypin.ua о 19.00 ведучі Роман Скрипін та Катерина Супрун обговорюватимуть основні теми цього тижня разом із гостями студії Олександром Мартиненком («Інтефакс-Україна») та журналістом Леонідом Швецем.

Цього тижня в Одесі Приморський суд засудив активіста Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна у справі про викрадення й катування місцевого депутата Сергія Щербича. Крім того, активіста визнали винним у незаконному зберіганні зброї та розбої.

Вирок Стерненко назвав політично мотивованим, а його захист має намір подати апеляцію. Україною прокотилася хвиля протестів, в тому числі й під Офісом президента. В «Редколегії» розбиратимуться, в чому суть вироку та на чиєму боці правосуддя.

Тим часом Зеленський збільшив штат апарату РНБО. На закритому засіданні сьогодні буде розглянуто проєкт Державної стратегії деокупації та реінтеграції Криму.

Також планується обговорити розслідування справ про державну зраду, дезертирство та терористичну діяльність, а також застосування санкцій.

РЕДКОЛЕГІЯ: #СтерненкуВолю | Кому труба Медведчука | РНБО, санкцій!skrypin.ua

2 лютого за результатами засідання РНБО президент ввів в дію рішення РНБО щодо санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK і «112-Україна», а також їхнього власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака (якого називають «правою рукою» Віктора Медведчука).

За підсумками засідання РНБО 19 лютого Україна запровадила санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму. Крім того, під санкції РНБО потрапила ще низка осіб і компаній.

Раніше «Слово і діло» розбиралося, за що засуджено Стерненка та у чому полягає позиція суду та захисту.

Також ми писали, що «літаки Медведчука» незадовго до запровадження санкцій перегнали до Швейцарії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: