До співорганізаторів акції на підтримку Стерненка нагрянула поліція

Читать на русском
У Києві 26 лютого поліція намагається потрапити до офісу співорганізаторів акції на підтримку активіста Сергія Стерненка, якого засудили на 7 років.
фото facebook.com/dejurefoundation

У Києві до офісу неурядової громадської організації «Фундація DEJURE», яка є одним з організаторів акції на підтримку активіста Сергія Стерненка, намагаються потрапити співробітники Національної поліції.

Про це повідомили самі представники «Фундації DEJURE» на сторінці в Facebook в п'ятницю, 26 лютого.

За що засуджено Стерненка: позиція суду та захистуВирок активісту Стерненку спричинив резонас у суспільстві та експерному середовищі. Ми розбиралися, яку позицію займали всі сторони процесу.

«ПРЯМО ЗАРАЗ до офісу Фундація DEJURE намагається потрапити Національна поліція. Щонайменше 5 співробітників поліції намагаються потрапити до нашого офісу. Офіційні причини дві: хочуть поговорити з Роман Маселко та скористатись нашим туалетом. Неофіційні причини наразі невідомі. Нагадаємо, все це відбувається за день до акції Справедливість Стерненку — справедливість усім!, співорганізаторами якої ми виступаємо», - йдеться в повідомленні.

Представники організації також оприлюднили в мережі прямий ефір з місця подій.

Нагадаємо, 23 лютого Приморський районний суд Одеси виніс вирок активістові, екс-лідеру одеського «Правого сектора» Сергію Стерненку. Його засудили до 7 років і 3 місяців позбавлення волі у справі про викрадення людини і постановили конфіскувати половину майна.

Того ж дня під стінами Офісу президента пройшла акція протесту щодо вироку Стерненку. Через сутички з поліцією постраждали 37 осіб, з них - 27 правоохоронців.

Зараз Стерненко перебуває в одеському СІЗО. У Києві мітинг запланований опівдні 27 лютого під ОПУ.

«Слово і діло» докладно розбиралося, за якими статтями звинувачують Стерненка, яку позицію зайняли сторони звинувачення і захисту і яких висновків дійшов суд.

А юрист пояснив, чого можна очікувати від апеляції на рішення суду щодо Стерненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: