Справа Стерненка політизована самим обвинуваченим – Венедиктова

Читать на русском
Генпрокурор запропонувала судити про справу Стерненка по особистості іншого фігуранта, засудженого разом зі Стерненком - Руслана Демчука.
Ірина ВенедиктоваВікіпедія

Справу одеського блогера та активіста Сергія Стерненка заполітизував навколо себе сам Стерненко.

Про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедиктова в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера».

«Вона політизована, але самим підсудним, обвинуваченим. Коли я тільки прийшла на пост генпрокурора, відразу ж почалася історія штучного протистояння», - розповіла Венедиктова.

Також генпрокурор запропонувала судити про справу Стерненка по особистості іншого фігуранта, засудженого разом зі Стерненком - Руслана Демчука.

«У цьому вироку є два фігуранти. Якщо ми хочемо знизити емоційне напруження і політизацію, ми можемо фігуранта з прізвищем С. відставити, і взяти фігуранта з прізвищем Д., тому що вони засуджені за однаковими статтями, вирок написаний одним суддею ... Ми не можемо сказати одному - ти не винен, а другого - йди до в'язниці», - додала вона.

Нагадаємо, 23 лютого Приморський районний суд Одеси виніс вирок активістові, екслідеру одеського «Правого сектора» Сергію Стерненку. Його засудили до 7 років і 3 місяців позбавлення волі у справі про викрадення людини та постановили конфіскувати половину майна.

У той же день під стінами Офісу президента пройшла акція протесту щодо вироку Стерненку. Через сутички з поліцією постраждали 37 осіб, з них - 27 правоохоронців.

Зараз Стерненко знаходиться в одеському СІЗО. А сьогодні в Києві до співорганізаторів акції на підтримку Стерненка наскочила поліція.

Тим часом акції на підтримку Сергія Стерненка оголосили по всій Україні та в Польщі. У Києві мітинг запланований опівдні 27 лютого за ОПУ.

«Слово і діло» докладно розбиралася, за якими статтями звинувачується Стерненко, яку позицію зайняли звинувачення і захист і яких висновків дійшов суд.

А юрист пояснив, чого можна очікувати від апеляції на рішення суду зі Стерненка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: