Стерненко не має наміру просити про помилування президента – адвокат

Читать на русском
Засуджений на 7 років активіст Сергій Стерненко не проситиме помилування у президента Володимира Зеленського і поки залишається в одеському СІЗО.
Фото: facebook.com/MasiNayyem

Активіст Сергій Стерненко, якого суд засудив до 7 років позбавлення волі, не проситиме президента Володимира Зеленського про помилування.

Про це заявив адвокат Стерненка Андрій Писаренко під час пресконференції у п'ятницю, 26 лютого, передає Укрінформ.

За що засуджено Стерненка: позиція суду та захистуВирок активісту Стерненку спричинив резонас у суспільстві та експерному середовищі. Ми розбиралися, яку позицію займали всі сторони процесу.

«З клопотанням про помилування до президента Сергій звертатися не буде», – сказав він.

За словами адвоката, Стерненко є невинним, тому буде оскаржити рішення першої інстанції в апеляції.

«Що стосується амністії. По-перше, рішення повинно набути чинності. Ми подаємо апеляцію, ми з ним не згодні. По-друге, наскільки мені відомо, треба, щоб Сергій цього захотів. Ми впевнені, що Сергій не винен, тому просити щось там у президента, я впевнений, що він не буде», – додав захисник.

Також сьогодні стало відомо, що захист Стерненка відмовилася від свого попереднього прохання - перевести його з одеського до київського СІЗО.

«Ми відмовилися зараз від прохання про переведення, оскільки небезпеки не існує. За інформацією від самого Сергія, йому зараз нічого не загрожує, тому будемо дивитися, як далі будуть розвиватися події», – розповів адвокат активіста Масі Найєм.

Нагадаємо, 23 лютого Приморський районний суд Одеси виніс вирок активістові, екс-лідеру одеського «Правого сектора» Сергію Стерненку. Його засудили до 7 років і 3 місяців позбавлення волі у справі про викрадення людини і постановили конфіскувати половину майна.

Того ж дня під стінами Офісу президента пройшла акція протесту щодо вироку Стерненку. Через сутички з поліцією постраждали 37 осіб, з них – 27 правоохоронців.

Зараз Стерненко перебуває в одеському СІЗО. А сьогодні у Києві до співорганізаторів акції на підтримку Стерненка прийшла поліція.

Тим часом акції на підтримку Сергія Стерненка оголосили по всій Україні і в Польщі. У Києві мітинг запланований опівдні 27 лютого за ОПУ.

«Слово і діло» докладно розбиралося, за якими статтями звинувачують Стерненка, яку позицію зайняли сторони звинувачення і захисту і яких висновків дійшов суд.

А юрист пояснив, чого можна очікувати від апеляції на рішення суду щодо Стерненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: