Акція на підтримку Стерненка: активісти озвучили свої вимоги

Читать на русском

У Києві учасники акції на підтримку арештованого Сергія Стерненка після Банкової рушили до Генеральної прокуратури. Також учасники мітингу озвучили свої вимоги.
Фото Слово і діло

Учасники акції «Справедливість Стерненку - справедливість усім», яка сьогодні проходить у Києві та інших містах України, озвучили свої вимоги.

Про це повідомляє 112.ua.

За що засуджено Стерненка: позиція суду та захистуВирок активісту Стерненку спричинив резонас у суспільстві та експерному середовищі. Ми розбиралися, яку позицію займали всі сторони процесу.

За словами мітингувальників, які вийшли на акцію протесту під Офіс президента, їхні вимоги такі:

  • негайне звільнення з в'язниці Сергія Стерненка та інших політв'язнів
  • оновлення судової системи, а саме перезапуск Вищої ради правосуддя. При цьому члени ВРП повинні бути відібрані на чесному конкурсі.

Нагадаємо, сьогодні у Києві під Офісом президента опівдні розпочалася акція на підтримку Сергія Стерненка, якого засудили на 7 років. Станом на 14:00 у мітингу беруть участь вже кілька сотень людей.

Після збору і виступів окремих активістів на Банковій учасники сформували колону і вирушили до Генеральної прокуратури. Під час руху колони Києвом учасники палили фаєри.

Про зіткнення з поліцією не повідомляється.

23 лютого Приморський районний суд Одеси виніс вирок активістові, екслідеру одеського «Правого сектора» Сергію Стерненку. Його засудили до 7 років і 3 місяців позбавлення волі у справі про викрадення людини та постановили конфіскувати половину майна.

У той же день під стінами Офісу президента пройшла акція протесту щодо вироку Стерненку. Через сутички з поліцією постраждали 37 осіб, з них - 27 правоохоронців.

Зараз Стерненко знаходиться в одеському СІЗО. А у Києві до співорганізаторів акції на підтримку Стерненка наскочила поліція.

Тим часом акції на підтримку Сергія Стерненка оголосили по всій Україні та в Польщі.

«Слово і діло» докладно розбиралося, за якими статтями звинувачується Стерненко, яку позицію зайняли звинувачення і захист і яких висновків дійшов суд.

А юрист пояснив, чого можна очікувати від апеляції на рішення суду зі Стерненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: