Навколо ситуації зі Стерненком лежить проблема судової системи України – Баканов

Читать на русском
На переконання шефа СБУ, проблема лежить не стільки в площині правоохоронної системи України, а саме в проблемах судів.
Іван Бакановpresident.gov.ua

Усі негативні наслідки винесення обвинувального вироку колишньому лідерові одеського «Правого сектора», активісту і блогеру Сергію Стерненку обумовлені проблемами судової системи України.

Про це заявив голова Служби безпеки України Іван Баканов в ефірі програми «Право на владу».

«Проблема лежить у площині загальної недовіри людей до судової системи ... справа Стерненко слід розглядати у двох аспектах: публічному і виключно юридичному», - зазначив Баканов.

За його словами, якщо Україна хоче стати європейською країною, вона повинна враховувати виключно юридичну сторону питання.

«Якщо ми будуємо правову державу, європейське, то ми в цій дискусії повинні враховувати виключно юридичну площину, інакше ми перетворилися в країну, в якій правосуддя взагалі нічого не варто», - пояснив Баканов.

За що засуджено Стерненка: позиція суду та захистуВирок активісту Стерненку спричинив резонас у суспільстві та експерному середовищі. Ми розбиралися, яку позицію займали всі сторони процесу.

При цьому, на переконання шефа СБУ, проблема лежить не стільки у площині правоохоронної системи України, а саме в проблемах судів.

«Давайте не забувати: вирок нашого суду, який би він не був, може бути скасований в Європейському суді з прав людини», - резюмував Баканов.

Нагадаємо, 23 лютого, Приморський районний суд Одеси виніс вирок активістові Сергію Стерненку. Його засудили до семи років позбавлення волі у справі про викрадення людини та постановили конфіскувати половину майна.

У той же день через це під стінами Офісу президента пройшла акція протесту. Під час акції протесту через зіткнення з поліцією постраждали 37 осіб, з них - 27 правоохоронців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: