Стерненко ніколи не був агентом СБУ – Баканов

Читать на русском
Шеф Служби безпеки України запевнив, що Сергій Стерненко ні агентом держбезпеки, щонайменше, в ході каденції самого Баканова
Іван БакановФото ТСН

Засуджений до семи років позбавлення волі за викрадення колишній лідер одеського «Правого сектора», активіст та блогер Сергій Стерненко ніколи не був агентом української державної безпеки.

Про це заявив голова Служби безпеки України Іван Баканов в ефірі програми «Право на владу».

Таку заяву Баканов зробив у відповідь на озвучені версії, що засуджений раніше працював на СБУ, а після зміни керівництва його послуги виявилися не потрібні, тому він втратив «прикриття».

За що засуджено Стерненка: позиція суду та захистуВирок активісту Стерненку спричинив резонас у суспільстві та експерному середовищі. Ми розбиралися, яку позицію займали всі сторони процесу.

Баканов зазначив, що якби Стерненко хоч день пропрацював на СБУ, його прізвище значилося б в облікових даних держбезпеки. Але його там немає.

«Тому я змушений надати відповідь: Стерненко за моєї каденції ніколи не був агентом Служби безпеки України. Його немає в облікових даних СБУ як агента»- резюмував голова СБУ.

Нагадаємо, 23 лютого, Приморський районний суд Одеси виніс вирок активістові Сергію Стерненку. Його засудили до семи років позбавлення волі у справі про викрадення людини та постановили конфіскувати половину майна.

У той же день через це під стінами Офісу президента пройшла акція протесту. Під час акції протесту через зіткнення з поліцією постраждали 37 осіб, з них - 27 правоохоронців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: