СБУ надасть висновок по плівках «Медведчука-Суркова» через кілька днів – Баканов

Читать на русском
Баканов зазначив, що запис станом на сьогодні не має статусу доказу, спочатку його повинні вивчити експерти
Іван БакановЦензор.НЕТ

Служба безпеки України надасть свій висновок з приводу оприлюднених ЗМІ аудіозаписів розмов народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука та експомічника президента Росії Владислава Суркова після відповідної експертизи. Це може зайняти кілька днів.

Про це заявив голова СБУ Іван Баканов в ефірі програми «Право на владу».

«На сьогоднішній день цей запис не є належним доказом, він підлягає легалізації. Для цього будуть здійснені певні процесуальні дії, у тому числі експертиза. Разом з тим я не можу сказати, які будуть подальші кроки з приводу легалізації запису, але я думаю що через декілька днів ви з медіа все почуєте і побачите»- зазначив він.

Нагадаємо, 25 лютого в ЗМІ з'явилися повідомлення про аудіозапис 2014 року, на якому нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук і колишній помічник президента РФ Владислав Сурков обговорювали постачання електроенергії до Криму та обмін полоненими на Донбасі. Окрім того, також було порушено тему обміну полоненими на Донбасі. Зокрема, вирішувалося питання щодо їхньої кількості. При цьому Сурков називав проросійських терористів на Донбасі «ці наші там підопічні» і обіцяв посприяти обміну.

Перший заступник голови фракції СН Олександр Корнієнко виступив за створення тимчасової слідчої комісії в Раді, яка детально вивчить дані матеріали, назвавши розмову Медведчука та Суркова «державною зрадою».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: