Зеленський прокоментував закриття телеканалів Козака

Читать на русском
Зеленський в черговий раз прокоментував закриття телеканалів NewsOne, ZIK і 112 Україна, що належать нардепу Тарасу Козаку
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Телеканали NewsOne, ZIK і «112 Україна», що належать народному депутату Тарасу Козаку, були відправлені під санкції рішенням Ради національної безпеки та оборони України з тієї причини, що їх фінансують з тимчасово непідконтрольних територій і Росії.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки в Донецьку область, повідомляє пресслужба президента в четвер, 11 лютого.

«Наші телеканали не закривали. Ми закривали їхні (телеканали - ред.)» - зазначив Зеленський у відповідь на питання, чи збирається влада закривати телеканал НАШ.

При цьому Зеленський додав, що закон колаборантів, ініційований фракцією Партії «Європейська солідарність», він не буде підписувати, навіть якщо його проголосують у Раді.

«У цієї партії була можливість закрити канали, які фінансуються грошима з тимчасово окупованої території та з Російської Федерації, ще у 2018 році. Вони цього не зробили. Тому, мені здається, будь-які подібні законодавчі потуги є тільки потугами, тому що будь - який лідер повинен робити серйозні кроки, а не просто говорити», - прокоментував він.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK і «112 Україна», а також їх власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака (якого називають «правою рукою» Віктора Медведчука).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: