Справа ОПЗ: ВС не став розглядати скаргу експомічниці Грановського

Читать на русском
Касаційний адміністративний суд не захотів розглядати скаргу колишньої помічниці члена українського парламенту минулого скликання.

Верховний суд не став розглядати скаргу колишньої помічниці народного депутата від БПП Олександра Грановського, ексчленкині правління Одеського припортового заводу Ольги Ткаченко на скасування рішення на її користь.

Таке рішення 23 лютого ухвалила колегія суддів Касаційного адміністративного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 23 жовтня ОАСК заборонив чиновникам Офісу генпрокурора схвалювати документи від НАБУ і САП до Інтерполу про розшук Ткаченко з можливістю її затримання, а також про її екстрадицію. Щоправда пізніше вказане рішення НАБУ оскаржило в Шостому апеляційному адмінсуді і рішення ОАСК скасували.

Шостий апеляційний адмінсуд вказав, що таке рішення ОАСК жодним чином не сприяє цілям забезпечення адмінпозову. Тобто такі заходи забезпечення позову не є адекватними та співмірними позовним вимогам. Також суд підкреслив, що такий захід забезпечення позову не спрямований на встановлення дотримання відповідачем норм КПК та здійснення повноважень у межах досудового розслідування. Тому ШААС вважає, що в ОАСКу були відсутні підстави для вжиття заходів забезпечення позову.

Однак Ткаченко вирішила подати касаційну скаргу на це рішення. Проте ВС не відкрив провадження за скаргою.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру чотирьом особам у нанесенні 93,3 млн грн шкоди ОПЗ. Серед підозрюваних є колишня помічниця народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександра Грановського, колишня член правління ОПЗ Ольга Ткаченко. Її оголосили в розшук.

Слідство встановило, що Ткаченко організувала схему, за якою ОПЗ продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії Newscope Estates Limited за цінами, нижчими від ринкових. В подальшому ця компанія перепродавала товар іноземним компаніям із реального сектору економіки за конкурентними цінами. Однак фізично постачання забезпечував цим компаніям ОПЗ.

Схема діяла впродовж березня-грудня 2015 року. До її реалізації були залучені посадовці ОПЗ. Внаслідок таких протиправних дій ОПЗ недоотримав дохід у близько 93,3 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: