НАБУ і САП повідомили про підозру довіреній особі екснардепа Грановського

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку затримали посадових осіб Одеського припортового заводу та повідомили їм про підозру.
Олександр Грановський

Національне антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою повідомили про підозру довіреній особі колишнього народного депутата в організації нанесення 93,3 млн грн шкоди ПАТ «Одеський припортовий завод».

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними «Слово і Діло», йдеться про довірену особу екснардепа від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександра Грановського Ольгу Ткаченко.

«5 березня детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили чотирьом особам про підозру у завданні 93,3 млн грн шкоди АТ «Одеський припортовий завод» (99,57 % належать державі). Йдеться про: довірену особу народного депутата України VIII скликання, яка виступила організатором схеми; заступника директора ОПЗ; начальника відділу ОПЗ і власника компанії-нерезидента-учасниці корупційної схеми», – йдеться у повідомленні.

За словами пресслужби НАБУ, детективи затримали чиновників ОПЗ, водночас їм не вдалося встановити місце перебування Ткаченко і власника компанії Newscope Estates Limited. Тому їм повідомили про підозру заочно.

Слідство встановило, що довірена особа екснардепа організувала схему, за якою ОПЗ продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії Newscope Estates Limited за цінами, нижчими від ринкових. В подальшому ця компанія перепродавала товар іноземним компаніям із реального сектору економіки за конкурентними цінами. Однак фізично постачання забезпечував цим компаніям ОПЗ.

Схема діяла впродовж березня-грудня 2015 року. До її реалізації були залучені посадові особи ОПЗ. Внаслідок таких протиправних дій ОПЗ недоотримав дохід у близько 93,3 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру колишнім посадовцям Служби зовнішньої розвідки. Також детективи повідомили про підозру начальнику Бердянської філії АМПУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: