НАБУ оголосило в розшук експомічницю Грановського

Читать на русском
Антикорупційний орган правопорядку виніс постанову про оголошення в розшук підозрюваної, яка переховується від слідства.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишню помічницю народного депутата минулого скликання Олександра Грановського Ольгу Ткаченко, яку НАБУ і САП підозрюють в організації завдання 93,3 млн грн шкоди державному ПАТ «Одеський припортовий завод».

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили джерела в правоохоронних органах.

Також НАБУ оголосило в розшук власника Newscope Estates Limited Олександра Чумака.

Слідство встановило, що довірена особа екснардепа Ткаченко організувала схему, за якою ОПЗ продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії Newscope Estates Limited за цінами, нижчими від ринкових. В подальшому ця компанія перепродавала товар іноземним компаніям із реального сектору економіки за конкурентними цінами. Однак фізично постачання забезпечував цим компаніям ОПЗ.

Схема на 93 млн грн ОПЗ: у чому підозрюють експомічницю ГрановськогоПомічниця колишнього члена українського парламенту пропрезидентської фракції Петра Порошенко ще рік тому виїхала за кордон.

Схема діяла впродовж березня-грудня 2015 року. До її реалізації були залучені посадові особи ОПЗ. Внаслідок таких протиправних дій ОПЗ недоотримав дохід у близько 93,3 млн грн.

У межах цієї справи повідомили про підозру заступнику директора ОПЗ Степану Кімінчіджі та начальнику відділу ОПЗ Ігорю Чечельницькому.

Нагадаємо, суд відпустив заступника директора ОПЗ Кімінчіджі під 1 млн грн застави. Також під 630 тисяч гривень застави відпустили начальника відділу ОПЗ Чечельницького.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: