НАБУ закривало справу про вагони ексміністра Клименка

Читать на русском
Антикорупційний суд поновив розслідування справи про можливе зловживання службовим становищем працівниками Головної військової прокуратури, посадовими особами УЗ та її філії.

Національне антикорупційне бюро закривало кримінальне провадження про можливу незаконну передачу в оренду 1000 залізничних напіввагонів компанії «Юнісон Груп», яку пов'язують з колишнім міністром доходів та зборів часів президента Віктора Януковича Олександром Клименком, проте суд поновив її розслідування.

Таке рішення 5 лютого ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

На думку заявника у справі компанії «Юнісон Груп», працівники вказаних структур вчинили незаконні дії з передачею у межах кримінального провадження на підставі ухвали слідчого судді 1000 залізничних напіввагонів в оренду третім особам. Цим, як вказує заявник, фірмі нанесено збитки.

За словами представника компанії, до цих дій причетні: слідчий Віталій Опанасенко та прокурор Ольга Миргородська військової прокуратури, суддя Печерського районного суду міста Києва Наталія Васильєва, колишній голова правління УЗ Войцех Балчун, член правління УЗ Роберт Залісне, начальник філії «Рефрижераторна вагонна компанія» Алла Мисник та інші працівники УЗ.

Проте 11 січня 2021 року детектив НАБУ справу закрив у зв'язку з встановленням відсутності в діянні ознак складу кримінального правопорушення. Не погодившись з таким рішенням, компанія «Юнісон Груп» оскаржила закриття справи. Суддя скаргу задовольнила і поновила розслідування.

Нагадаємо, НАБУ закрило справу стосовно генпрокурорки Ірини Венедіктової. Раніше Національного бюро закрило справу про брехню в декларації голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: